Vytvoření Gmailu (google email)

Gmail nabyl v posledních letech neobvyklé popularity. A proč? Protože s jeho registrací zísáte přístup, také k dalším aplikacím googlovské rodiny(disk,google+ apod., o těch si bude vyprávět později). Nicméně možná si někteří z vás lámou hlavu s tím, jak se účtu mohou dostat.

1) Otevřete svůj webový prohlížeč

1

2) Do adresního řádku zadejte WWW.GMAIL.COM

2

 

3) Objevíte se na hlavní stránce. Po pravé straně klikněte na tlačítko vytvořit účet

3

4) Objevíte se v registraci. Vyplňte kolonky Jméno a Příjmení.

4

5) Zvolte si jméno vašeho emailu. To může být tvořeno vaším jménem (např. pokud se jmenujete Pavel Dvořák, tak by vaše adresa mohla být pavel.dvorak@gmail.com

9

6) Zvolte si heslo a zadejte ho do kolonky k tomu určené. Heslo by mělo být pro vás zapamatovatelné, ale přesto něco neodhadnutelného. Nemelo by to být například jméno vašeho domácího mazlíčka. Je dobré do hesla zakomponovat také velká písmena a číslice. Heslo na gmailu musí být nejméně 8 znaků dlouhé.

Po zadání hesla heslo opakujte v kolonce POTVRĎTE HESLO.

6

7) Vyplňte kolonku s datem narození a vyberte vaše pohlaví.

7

8) Zadejte číslo vašeho mobilního telefonu. Tato volba je NEPOVINNÁ, ale doporučuje se pro lepší ochranu účtu. Pokud chcete váš účet používat bez telefonního čísla, tak své číslo nezadávejte a krok přeskočte.

8

9) Zadejte vaší aktuální emailovou adresu. Tento krok se opět týká bezpečnosti a opět je NEPOVINNÝ!

9

10) Potvrďte, že jste člověk a do kolonky pod čísly přepište všechna čísla bez mezery. Zároveň si můžete také zvolit, jestli chcete nastavit google vyhledávač jako domovskou stránku nebo ne.

10

11) Klikněte na tlačítko DALŠÍ KROK

11

12) Váš email je vytvořen a vy se klikem na POKRAČOVAT DO SLUŽBY GMAIL dostanete ke své nově zřízené emailové schránce.

12

13) Pokud se z účtu chcete odhlásit tak najeďte kurzorem myši na svou adresu vpravo nahoře a klikněte na ni. Objeví se okno a v tomto okně klikněte na ODHLÁSIT

13

14) Až se budete chtít opět přihlásit, tak opět zadejte do adresního řádku WWW.GMAIL.COM a následně do kolonky EMAIL(1) zadejte svou vytvořenou adresu a do kolonky HESLO(2) své heslo. Pokud chcete být přihlášeni stále, tak zaškrtněte kolonku NEODHLAŠOVAT(3)

14

Štěpán R. se představuje:

Student gymnázia se zájmem o IT, hudbu, a kulturu obecně.
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Software, Software úroveň 2 - mírně pokročilý se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.